Boende

Välkommen att boka ditt semesterboende hos oss, i Vita huset bor du antingen i rum i vår huvudbyggnad eller i någon av våra stugor, Ängön och Strandön som ligger naturnära i vår trädgård.  Vi har öppet för bokning året runt. Under ditt besök hos oss parkerar du gratis på vår parkeringsplats alldeles invid boendet. Alla gäster har tillgång till gratis WiFi i vår huvudbyggnad.

Bo i våra bekväma rum i vår huvudbyggnad

I vår huvudbyggnad som är trivsamt renoverad i en gammaldags stil bor du  bekvämt i fräscha, praktiskt inredda och rymliga rum. I våra rumspriser ingår frukost (mellan 15 maj-31 augusti), sänglinne, handdukar och slutstädning. Under lågsäsong erbjuder vi boende med självhushåll till ett rabatterat pris.  

Vi har sex dubbelrum på bottenplan som kan kompletteras med extrasäng och spjälsäng. Alla rum på bottenvåningen har egen toalett och dusch. 

På andra våning finns två rum med dagbädd som du själv bäddar ut till en dubbelsäng. Dessa två rum har egen toalett men delar dusch. På andra våning finns även ett dubbelrum samt ett familjerum (båda med egen toalett och dusch), På våning två kan du även umgås eller koppla av i vårt TV- och sällskapsrum med spel och böcker etc.     

Alla rum har kylskåp och ett pentry för tillagning av enklare måltider. På våning ett finns mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare att låna. Vi lånar även ut grillar och har kol till försäljning. Du hittar mer information om respektive rum längre ner på sidan.

Stuga för fyra - välkommen till Ängön!

 

I vår stuga Ängön ryms fyra personer och eventuella husdjur. Stugan har ett vardagsrum med dagbädd som bäddas ut till en dubbelsäng samt en våningssäng (i en vrå i köket). I stugan finns kök och badrum samt uteplats med fantastisk sjöutsikt. Köket är utrustat med spis och ugn, kyl och frys samt kaffebryggare. Du som bokar Ängön kan välja att köpa till sänglinne, handdukar och slutstädning. Under högsäsong (15 maj-31 augusti) har du även möjlighet att boka frukost. Som gäst i Ängön har du självklart tillgång till huvudbyggnadens Wifi och TV-rum.

i ängön
  • En dagbädd för 2
  • En våningssäng
  • Kök
  • Vardagsrum
  • Badrum

Stuga för två - välkommen till Strandön!

 

I vår stuga Strandön kan du som nöjer dig med det enklare boendet få en naturnära, mysig vistelse med sjön som en tavla utanför den fönstertäckta väggen. Stugan som är på tolv kvadratmeter, har en dagbädd som du själv bäddar ut till dubbelsäng och rymmer två personer, sänglinne, handdukar och morgonrock ingår. Då stugan saknar el och vatten är du välkommen att använda  huvudbyggnadens  fasciliteter såsom badrum/dusch, mikro och kaffebryggare. Grill finns att låna. Vår populära frukostbuffé ingår för dig som bor i Strandön och serveras i huvudbyggnadens trevliga matsalar. Stugan har egen, avskild uteplats med magisk utsikt. Slutstädning ingår om du bokar Strandön. Observera att Strandön endast är bokningsbar under högsäsong.

i strandön
 • En dagbädd för 2
 • Egen uteplats
 • Enklare tvättmöjlijgheter
 • Badrum i huvudbyggnaden
 • Sänglinne, handdukar och morgonrock

Frukost

Vår populära frukostbuffé serveras i vår hemtrevliga matsal mellan 8.00 och 10.00 varje dag under juli. Beroende på beläggning serveras frukost som buffé eller som en frukostbricka på ditt rum övriga sommarmånader. Frukost ingår i rumshyran och för dig som bor i stugan Strandön. Om du bor i stugan Ängön kan du köpa till frukost.
Om vädret tillåter finns gott om plats i trädgården där du, förutom frukosten, kan njuta av sjöutsikten. Buffén varierar men vi arbetar med närodlade livsmedel så långt det är möjligt.

Alltid på frukostbuffén: hembakat bröd, hemgjord müsli, smoothie, yoghurt/filmjölk, kaffe/te, pålägg, ägg och sill, frukt och grönsaker.

Om du har allergier, hör av dig till oss i god tid innan din ankomst.

Dalen

Dalen ligger på plan två och har delvis utsikt över Stora Le. Rummet har en dagbädd som du själv bäddar ut till dubbelsäng samt två mindre sängar för barn. Rummet kan även kompletteras med en spjälsäng.  Här finns gott om förvaring. Rummet har pentry (nytt 2023) och eget badrum med toalett och dusch.

Solum

Dubbelrummet Solum ligger på andra våning och har delvis utsikt över Stora Le. Rummet har två 90 centimeter breda sängar. På rummet finns pentry, en garderob samt egen toalett och dusch.

Finnserud och Lövudden

Finnserud och Lövudden ligger båda på plan två och har delvis utsikt över Stora Le. Rummen har en dagbädd som du själv bäddar ut till en dubbelsäng och kan kompletteras med en spjälsäng. Här finns gott om förvaring. Rummen har pentry (nya 2023) och egen toalett. Dusch finns i korridoren och delas mellan dessa båda rum.

Utrustning i rummen

I våra rum finns ett pentry för enklare matlagning. Pentryt har två kokplattor samt ett kylskåp med frysfack. Det finns köksgeråd och porslin för tre till fyra personer beroende på rummets storlek. I rumshyran ingår sängkläder och handdukar. Spjälsäng och barnstol finns att låna. I varje rum finns dryck och snacks/godis som du kan köpa. Matavfall och övrigt avfall slängs i rummet, i korridoren på plan ett finns ett skåp för återvinning och pant. 

Kaffebryggare, mikro och vattenkokare finns att tillgå  i gemensamma utrymmen.  Du kan även låna grill att laga mat på. 

i köket
 • Två grytor och en stekpanna
 • Skärbräda och knivar
 • Korkskruv och potatisskalare
 • Dricksglas, vinglas, muggar och karaff
 • Flata och djupa tallrikar samt bestick
 • Salladsskål och brödkorg
 • Diskhandduk, diskmedel, disktrasa och diskborste

Tillgänglighetsanpassat boende

Parkering finns i nära anslutning till entrén. Till entrén finns en ramp. Rummen på entréplan är rymliga med väl tilltagna badrum/duschar. Det finns även armstöd vid toalettstolen och i duschen samt ledstänger i korridorerna. Våra stugor Ängön och Strandön är dessvärre inte tillgänglighetsanpassade.

Om Vita husets tillgänglighet på Tillgänglighetsdatabasens hemsida.

Tider för in- och utcheckning

Incheckning

Incheckning sker mellan klockan 15.00 och 16.00 på ankomstdagen. Om du inte anlänt innan 16.00 får du ett sms med anvisningar för egen check-in.

Utcheckning

Utcheckning sker mellan 8.00 och 11.00 på avresedagen.