Boende

Välkommen att boka ditt semesterboende hos oss, i Vita huset bor du bekvämt i våra ljusa, fräscha och rymliga rum eller i vår stuga som ligger bredvid vår huvudbyggnad. Vi har öppet för bokning året runt. Under högsäsong (15 maj till 31 augusti) ingår frukost medan vi under lågsäsong erbjuder boende med självhushåll till ett rabatterat pris. För vår stuga Ängön gäller delvis andra regler, se information nedan.

Vi har sex dubbelrum på bottenplan som kan kompletteras med extrasäng och spjälsäng. Alla rum på bottenvåningen har egen toalett och dusch. På våning två finns ett rum med dagbädd som du själv bäddar ut till en dubbelsäng. Rummet har egen toalett. Dusch finns i korridoren. På andra våning finns även ett enkelrum, ett familjerum (båda med egen toalett och dusch), tv-rum och sällskapsrum med spel och böcker etc.     

Alla rum har kylskåp och ett pentry för tillagning av enklare måltider. På våning ett finns mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare att låna. Frukost, sänglinne, handdukar och slutstädning ingår i våra rumspriser (ej i vår stuga).  Under ditt besök hos oss parkerar du gratis på vår parkeringsplats alldeles invid boendet.

Du hittar mer information om respektive rum längre ner på sidan.

Bo i vår stuga - Ängön!

På Vita husets tomt finns vår stuga Ängön, där du kan bo bekvämt för dig själv. Stugan har en dagbädd som bäddas ut till en dubbelsäng samt en våningssäng. Det finns även plats för en spjälsäng. I Ängön är husdjur välkomna.
Under högsäsong kan du köpa till sänglinne, handdukar och frukostbuffé  som serveras i huvudbyggnadens trevliga matsalar. Köket är utrustat med spis och ugn, kyl och frys samt kaffebryggare. Under sommaren har du även tillgång till huvudbyggnadens Wifi och TV-rum. Slutstädning kan köpas till.

Husgeråd/utrustning: grytor, stekpanna, gratängform, skärbräda, knivar, korkskruv, potatisskalare, dricksglas, vinglas, muggar, karaff, glata och djupa tallrikar, bestick, salladsskål, brödkorg, diskhandduk, diskmedel, disktrasa, diskborste och städutrustning.

Frukost

Frukost ingår i rumshyran och serveras mellan 8.00 och 10.00 i vår hemtrevliga matsal. Om du bor i vår stuga (Ängön) kan du köpa till frukost under högsäsong.
Om vädret tillåter finns gott om plats i trädgården där du, förutom frukosten, kan njuta av sjöutsikten. Buffén varierar men vi arbetar med närodlade livsmedel så långt det är möjligt.

Alltid på frukostbuffén: nybakat bröd, hemgjord müsli, smoothie, yoghurt/filmjölk, kaffe/te, pålägg, ägg, frukt och grönsaker.

Variationer på frukostbuffén:  overnight-oats, chiapudding, gröt med mera...
Om du har allergier, hör av dig till oss i god tid innan din ankomst.

Dalen

Dalen ligger på plan två och har delvis utsikt över Stora Le. Rummet har en dagbädd som du själv bäddar ut till dubbelsäng samt två mindre sängar för barn. Rummet kan även kompletteras med en spjälsäng.  Här finns gott om förvaring. Rummet har pentry (nytt 2023) och eget badrum med toalett och dusch.

Solum

På andra våning finns vårt enda enkelrum Solum som delvis har utsikt över Stora Le. Rummet har en 120 centimeter bred säng och kan kompletteras med en extrasäng eller spjälsäng. På rummet finns pentry, en garderob samt egen toalett och dusch.

Finnserud och Lövudden

Finnserud och Lövudden ligger båda på plan två och har delvis utsikt över Stora Le. Rummen har en dagbädd som du själv bäddar ut till en dubbelsäng och kan kompletteras med en spjälsäng. Här finns gott om förvaring. Rummen har pentry (nya 2023) och egen toalett. Dusch finns i korridoren och delas mellan dessa båda rum.

Utrustning

I våra rum finns ett pentry för enklare matlagning. Pentryt har två kokplattor samt ett kylskåp med frysfack. Det finns köksgeråd och porslin för tre till fyra personer, beroende på rummets storlek. I rumshyran ingår sängkläder och handdukar. Spjälsäng och barnstol finns att låna. I varje rum finns dryck och snacks/godis som du kan köpa. Matavfall och övrigt avfall slängs i rummet, i korridoren finns ett skåp för återvinning och pant. 

Kaffebryggare, mikro och vattenkokare finns att tillgå  i gemensamma utrymmen.  Du kan även låna grill att laga mat på. 

i köket
  • Två grytor och en stekpanna
  • Skärbräda och knivar
  • Korkskruv och potatisskalare
  • Dricksglas, vinglas, muggar och karaff
  • Flata och djupa tallrikar samt bestick
  • Salladsskål och brödkorg
  • Diskhandduk, diskmedel, disktrasa och diskborste

Tillgänglighetsanpassat boende

Parkering finns i nära anslutning till entrén. Till entrén finns en ramp. Rummen på entréplan är rymliga med väl tilltagna badrum/duschar. Det finns även armstöd vid toalettstolen och i duschen samt ledstänger i korridorerna. Vår stuga (Ängön) är inte tillgänglighetsanpassad.

Om Vita husets tillgänglighet på Tillgänglighetsdatabasens hemsida.

Tider för in- och utcheckning

Incheckning

Incheckning sker mellan klockan 15.00 och 16.00 på ankomstdagen. Om incheckning önskas på annan tid, hör av dig till oss. Du kommer då att få ett sms med anvisningar för egen check-in.

Utcheckning

Utcheckning sker mellan 8.00 och 11.00 på avresedagen.