Om oss/kontakt

Har du funderingar på vårt boende eller vad vi kan hjälpa till med, tveka inte att höra av dig. Du når oss på mail och telefon eller fyll i vårt kontaktformulär längre ner på sidan.

Vi välkomnar nya samarbeten och idéer på hur vi kan utveckla vår verksamhet. Vita huset med sina fantastiska friluftsomgivningar fungerar bra för att ordna en temahelg med exempelvis vandring, träningsläger, yoga och annat, endast fantasin sätter gränser. Hör av dig med dina planer så hjälper vi till med boende och mat.

Din trivsel - vårt mål

Sedan barnsben har vi hängt ihop och delat samma intressen. Intressen som i vuxen ålder handlat mycket om mat, natur, kultur och inredning. I flera år har vi drömt om att få arbeta med matlagning och ge andra möjlighet att njuta av det dalsländska landskapet. Av en tillfällighet fick vi nys om Nössemarks gamla ålderdomshem. Vi fastnade direkt för både huset och platsen och har nu satt vår personliga prägel på rummen och matsalen. Här trivs vi och är övertygade om att du som gäst kommer att göra detsamma. 

Välkommen hit för en aktiv eller avkopplande semester, vi kommer att göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss.
/Ulrika och Anna

Från äldreboende till B&B

Den magnifika villan byggdes 1932 och invigdes 15 januari året därefter för att tas i bruk som ålderdomshem, i folkmun kallat "hemmet". Under 1950-talet gjordes omfattande renoveringar och 1992 byggdes villan om och till. Som mest bodde 22 äldre fördelade på husets tio rum. Äldreomsorgsverksamheten lades ner 2003 och huset köptes av Vård & Rehabilitering i Väst AB  2006. Huset har sedan dess renoverats och hyrts ut sporadiskt. Från 2020 hyr vi in oss i huset för att driva vårt bed and breakfast, Vita huset vid Stora Le.

Nössemarksbygden

I Nössemark bor cirka 200 fastboende invånare. Det lilla samhället är en riktig sommarpärla och lever upp under sommaren då många fritidsboende, turister och besökare strömmar till. Här finns en lanthandel, en campingplats med båthamn och restaurang/caféer. Nössemark har en aktiv idrottsförening som gärna hyr ut sin anläggning med tennisbana, fotbollsplan, gym, bastu etc. Sågverket VIDA är den största lokala arbetsgivaren. Om du har hört talas om Nössemark kan en anledning vara vägen hit (från Ed). Det sägs att den 30 kilometer långa sträckan har lika många kurvor som det finns dagar på ett år - alltså 365, en dröm för  alla motorcyklister alltså!

Kontakta oss

Hitta hit

Nössemark ligger i Dals-Eds kommun i de djupaste Dalslandsskogarna. Närmsta tätorter är Ed, Bengtsfors och norska Halden  som alla ligger på ett avstånd om 30 kilometer. Om du kommer öster ifrån får du åka linjefärjan över Stora Le, Sund-Jaren. Tidtabell för Sund-Jaren-leden på Trafikverkets hemsida. Vita huset hittar du cirka 300 meter norr om lanthandeln i Nössemarks centrum.

Så jobbar vi med hållbarhet

Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar kring hållbarhet och med att hålla nere vår påverkan på miljön. Vi verkar inom naturturism med fokus på vandring och cykling, aktiviteter som generellt har låg inverkan på miljön.

Källsortering - självklart!

Vi källsorterar vårt avfall och uppmanar våra gäster att göra detsamma genom källsorteringskärl i allmänna utrymmen och tydliga instruktioner på respektive rum. Det ska vara enkelt att göra rätt!

Miljömärkta förbrukningsartiklar och leverantörer

Våra rengöringsmedel och refill-tvålen på rummen är miljömärkta. Vi hyr sänglinne och handdukar av ett lokalt Svanen-märkt tvätteri.

Vi säljer Dalsland

De souvenirer vi säljer är uteslutande producerade i Dalsland. På vår hemsida säljer vi andra lokala turistföretags aktiviteter och boende för att få besökarna att stanna i närområdet.

Vår mat serveras på "mormors" porslin

Vid inköp av livsmedel väljer vi svenska varumärken och färskvaror producerade i Sverige så långt det är möjligt. Vi handlar till viss del i de lokala matbutikerna för att gynna det lokala näringslivet. Öl och vin köps hos dalsländska bryggerier/lokala vinimportörer. Örter till vår matlagning kommer från egna odlingar.
Det porslin vi serverar på är till stor del inköpt på närliggande loppisar. Vi använder engångsartiklar endast när det är nödvändigt och väljer då miljövänliga alternativ.

Gammal inredning gör stor skillnad

Många av våra möbler och annan inredning är köpta begagnade eller upprustade från tiden då huset fungerade som äldreboende. Våra vackra pelargoner planteras om från år till år av skickliga gröna fingrar. Blommor som pryder borden i våra matsalar och rum är från våra egna rabatter som för övrigt består av växter som delats från den lokala befolkningens trädgårdar och skänkts till oss i samband med vår öppning.
I de rum vi renoverat har vi delvis använt återvunnet material. Vår gäststuga Strandön är ett ombyggt förråd där vi satt in en begagnad ytterdörr samt huvudbyggnadens renoverade originalfönster.

Lokal personal kan sin sak

Vår sommarpersonal kommer uteslutande från vår egen kommun, det ger inte bara hållbara fördelar, de kan även tillhandahålla god service med sin unika lokalkännedom. Vi tar självklart vårt ansvar och tar emot praktikanter när tillfälle bjuds.

Lokala samarbeten - en viktig del

I de paketresor vi säljer samarbetar vi med den lokala restaurangen där våra gäster får äta middag. Genom andra samarbeten med lokala aktörer kan vi erbjuda våra gäster bastu, guidade naturvandringar, konstvandringar, vinprovning, servering vid hembygdsdagar etc. Vi bidrar även till ett aktivt lokalsamhälle genom att anordna cafédagar, julbord etc.

Att ge gör gott - för alla!

Varje år skänker vi ett bidrag till organisationer i närområdet som gör skillnad för kvinnor i utsatta situationer, bidrag har gått till Tjejjouren Väst, Kvinnojouren Frida och Bröstcancerföreningen Dalsland. Hela förtjänsten av våra stickade souvenirer skänks till organisationen Operation Smile på initiativ av damen bakom produkterna.

Tack för att du betalar online!

När du betalar din bokning online skänker vi 0,5 procent av intäkterna för att finansiera koldioxidinfångning.

Hållbara tillsammans

Självklart är vi en del av Turistrådet Västsveriges samlade initiativ – Hållbarhetsklivet - vars syfte är att bidra till en hållbar besöksnäring.