Om oss/kontakt

Har du funderingar på vårt boende eller vad vi kan hjälpa till med, tveka inte att höra av dig. Du når oss på mail och telefon eller fyll i vårt kontaktformulär längre ner på sidan.

Vi välkomnar nya samarbeten och idéer på hur vi kan utveckla vår verksamhet. Vita huset med sina fantastiska friluftsomgivningar fungerar bra för att ordna en temahelg med exempelvis vandring, träningsläger, yoga och annat, endast fantasin sätter gränser. Hör av dig med dina planer så hjälper vi till med boende och mat.

Din trivsel - vårt mål

Sedan barnsben har vi hängt ihop och delat samma intressen. Intressen som i vuxen ålder handlat mycket om mat, natur, kultur och inredning. I flera år har vi drömt om att få arbeta med matlagning och ge andra möjlighet att njuta av det dalsländska landskapet. Av en tillfällighet fick vi nys om Nössemarks gamla ålderdomshem. Vi fastnade direkt för både huset och platsen och har nu satt vår personliga prägel på rummen och matsalen. Här trivs vi och är övertygade om att du som gäst kommer att göra detsamma. 

Välkommen hit för en aktiv eller avkopplande semester, vi kommer att göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss.
/Ulrika och Anna

Från äldreboende till B&B

Den magnifika villan byggdes 1932 och invigdes 15 januari året därefter för att tas i bruk som ålderdomshem, i folkmun kallat "hemmet". Under 1950-talet gjordes omfattande renoveringar och 1992 byggdes villan om och till. Som mest bodde 22 äldre fördelade på husets tio rum. Äldreomsorgsverksamheten lades ner 2003 och huset köptes av Vård & Rehabilitering i Väst AB  2006. Huset har sedan dess renoverats och hyrts ut sporadiskt. Från 2020 hyr vi in oss i huset för att driva vårt bed and breakfast, Vita huset vid Stora Le.

Nössemarksbygden

I Nössemark bor cirka 200 fastboende invånare. Det lilla samhället är en riktig sommarpärla och lever upp under sommaren då många fritidsboende, turister och besökare strömmar till. Här finns en lanthandel, en campingplats med båthamn och restaurang/caféer. Nössemark har en aktiv idrottsförening som gärna hyr ut sin anläggning med tennisbana, fotbollsplan, gym, bastu etc. Sågverket VIDA är den största lokala arbetsgivaren. Om du har hört talas om Nössemark kan en anledning vara vägen hit (från Ed). Det sägs att den 30 kilometer långa sträckan har lika många kurvor som det finns dagar på ett år - alltså 365, en dröm för  alla motorcyklister alltså!

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor i allt företagande. Vi tar ansvar för vår verksamhet och arbetar kontinuerligt med förbättringar kring hållbarhet. Vi källsorterar självklart vårt avfall och ger våra gäster möjlighet att göra detsamma. Vi använder, till stor del, närproducerade råvaror och produkter i vår matlagning. I stort sett all vår inredning och vårt porslin är inköpta på den begagnade marknaden. Vi använder engångsartiklar endast när det är nödvändigt och väljer då miljövänliga alternativ. De souvenirer vi säljer är uteslutande lokalt producerade varor. 
Vår personal kommer uteslutande från vår egna kommun, det ger inte bara hållbara fördelar, de kan såklart även tillhandahålla god service med sin unika lokalkännedom.
Varje år skänker vi ett bidrag till en organisation som gör skillnad för social eller ekologisk hållbarhet. Följande organisationer har fått vårt bidrag; 2021 - Tjejjouren Väst, 2022 - Kvinnojouren Frida och 2023 - nystartade Bröstcancerföreningen Dalsland. 

Tack för att du betalar online!

När du betalar din bokning online skänker vi 0,5 procent av intäkterna för att finansiera koldioxidinfångning. 

Kontakta oss

Hitta hit

Nössemark ligger i Dals-Eds kommun i de djupaste Dalslandsskogarna. Närmsta tätorter är Ed, Bengtsfors och norska Halden  som alla ligger på ett avstånd om 30 kilometer. Om du kommer öster ifrån får du åka linjefärjan över Stora Le, Sund-Jaren. Tidtabell för Sund-Jaren-leden på Trafikverkets hemsida. Vita huset hittar du cirka 300 meter norr om lanthandeln i Nössemarks centrum.