res bekvämt - boka vandringspaket

Paketresa - en eller två nätter

Med våra vandringspaket får du uppleva den dalsländska naturen på dina egna villkor med en härlig dag i Tresticklans nationalpark eller annan vandringsled. I paketet ingår hembakad fika vid ankomst, förberedda grillpaket på kvällen och lunchpaket till din vandring. Vandringspaketet är bokningsbart från och med 1 maj till och med 31 augusti.

Vandra i Tresticklans nationalpark

I Nössemark hittar du en av Sveriges nationalparker - Tresticklan som är ett av Dalslands mest besökta turistmål.

Här finns flera vandringsleder i obruten vildmark varav en av dem sträcker sig över gränsen in i Norge. Den totala längden på lederna är 23 kilometer med svårighetsgrad medelsvår. Det finns god tillgång till spänger som gör din vandring enklare. Förutom den karga skogen hittar du många sjöar och en terräng med smala och höga bergsryggar.

Entrén till nationalparken ligger cirka en mil (mot Ed) från Vita huset i Nössemark.

fakta Tresticklan
  • Total längd: 23 kilometer

  • Svårighetsgrad: Medelsvår

  • Yta: 30 kvadratkilometer
  • Toaletter finns vid parkeringsplatsen vid entrén

Mera vandring

Vandra längs riksgränsen

Nössemark ligger bara någon kilometer från norska gränsen. I en kuperad och varierande terräng kan du ge dig ut i skogen och leta efter riksrösen som markerar gränsen. Med några 100 meters mellanrum hittar du dessa rösen genom att följa den röjda skogsgata som går längs gränsen.

Torrskogsleden

Tjugo kilometer från Vita huset, på andra sidan Stora Le ligger Torrskogsleden, en 25 kilometer lång vandringsled genom omväxlande natur med utsiktstorn och grillplats. Hela leden rekommenderas som en tvådagarstur men det går att förkorta vandringen till en dag eller kortare.

Upptäck äventyret på Stora Le

Paddla

Stora Le är ett av Dalslands mest attraktiva kanotvatten. Sjön är 70 kilometer lång och 2-3 kilometer bred och sträcker sig från Ed i söder till Norge/Värmland (Töcksfors) i norr. Stora Le ingår också i ett större sjösystem med anslutning till Dalslands kanal.

Som vackrast är sjön runt Nössemark och norrut, här finns gott om vikar och öar att stanna på för ett dopp eller en fikapaus. Vita husets brygga är den perfekta starten för äventyret på sjön. Vi har två kanoter för uthyrning samt samarbete med lokala aktörer vid intresse av annan utrustning.

Fiska

I Stora Le och fiskevattnen runtomkring finns gädda, abborre, den dalsländska landskapsfisken hornsimpa och många andra arter. Med kommunfiskekortet kan du fiska i småsjöar och tjärn runtomkring. 

För dig som är sportfiskare rekommenderar vi att du tar dig till den norska sidan av Stora Le eller till den angränsande sjön Foxen. 

På två hjul

I Nössemark finns goda möjligheter till bra cykling på såväl asfalts- som grusvägar. Vi har cykelpump och verktyg för enklare reparationer som du kan låna. Här finns även förvaringsutrymmen där du kan låsa in din cykel. Dalslandsleden är dragen precis utanför Vita huset så för dig som planerar att cykla den leden är ett stopp hos oss perfekt!

Andra aktiviteter i Dalsland

Det dalsländska landskapet bjuder på många olika aktiviteter, allt från friluftsliv till äventyr för hela familjen. Kika gärna in på vår bokningssida där du kan boka dina aktiviteter från alla våra samarbetspartners.

Se och göra inom 30 kilometer

Se och göra i Nössemark

  • Ät gott och ta en fika på Nössemarks restaurang och café
  • Basta i Nössemarks IF:s bastu som ligger vid Nössemarks hamn
  • Bada på den lokala badplatsen
  • Åk på din egen älgsafari
  • Besök lokala konsthantverkare
  • Ta det lugnt och gör ingenting...

Gör en dagsutflykt

Årliga evenemang