Kultur-, vin- och vandringspaket

Boka en- eller tvånätters paketresa med minikonstvandring, vinprovning, middag och guidad vandring i nationalparken Tresticklan med certifierad Dalslandsguide. 

Dag 1

Vi startar självklart din vistelse hos oss med hembakt fika. Cirkatid för fika är 14.30 och därefter checkar du in på ditt rum. Mellan klockan 16.00 och 18.00 öppnar några lokala
konstnärer sina ateljéer för besök. Du tar dig runt på egen hand  och vi kan garantera fin konst i vackra miljöer! 
Klockan 18.45 startar vi kvällen i vår hemtrevliga matsal där vi provar viner tillsammans med någon av de vinimportörer vi samarbetar med. Därefter serverar vi en tvårätters middag komponerad efter kvällens viner.
Dag 2
Dag två inleds med vår frukostbuffé mellan klockan 8.00 och 10.00, därefter checkar du ut från ditt rum. Du knyter sedan på dig vandringskängorna för att uppleva den uråldriga naturen i Tresticklans nationalpark. Med hjälp av en certifierad Dalslandsguide får du ta del av andra världskrigets gränshistoria under en åtta kilometer lång vandring i varierad terräng. Vi skickar såklart med lunchpaket och fyllda kaffetermosar på vandringen.

Priser och datum

Paketet kräver en grupp på minst tio personer. 

Del i dubbelrum: 1895,00 kronor per person
Planerade datum: 26-27 maj (fullbokat), 26-28 augusti (fåtal platser kvar)

 

Förläng din resa

Om du vill förlänga din vistelse i Nössemark och hos oss på Vita huset har vi några tips på olika aktiviteter.
Mer kultur/historia

Knappt 30 kilometer från Vita huset vid Stora Le ligger den pittoreska, norska staden Halden med storslagna Fredrikstens fästning, rikt på historia från andra världskriget.
I vår närhet finns även riksrösen som markerar gränsen mot Norge.Den som vill ge sig ut på egen hand och upptäcka dessa landmärken som ligger längs en röjd skogsgata har en strapatsrik färd att ta sig an.

Mer natur/friluftsliv
Hos Vita huset vid Stora Le kan du hyra en kanot och ge dig ut på Stora Le och Dalslandsleden är dragen utanför våra portar för dig som föredrar cykling,
Från oss är det också nära till flera olika naturreservat och vandringsleder. Vill du hellre klappa en älg, ta en tur till Dalsland moose ranch i Ed.

Pris

Del i dubbelrum: 525,00 kronor per natt, och person
Pris lunchpaket: 90,00 kronor per person

 

Karin Carlsson (tavla till vänster) och Nora Sahlén (tavla till höger) är två av de konstnärer som öppnar sina ateljéer under vår minikonstvandring.