Kultur-, vin- och vandringspaket

Boka vår paketresa med minikonstvandring, vinprovning, middag och guidad vandring i nationalparken Tresticklan med certifierad Dalslandsguide.

Njutning, avkoppling och aktivitet i ett paket

Du startar självklart din vistelse hos oss med hembakt fika innan du checkar in på ditt rum. Under eftermiddagen öppnar några lokala konstnärer sina ateljéer för besök. Du tar dig runt på egen hand och vi kan garantera fin konst i vackra miljöer! När du njutit av all konst och är tillbaka hos oss samlas vi i vår hemtrevliga matsal där vi provar viner tillsammans med någon av de vinimportörer vi samarbetar med. Därefter serverar vi en tvårätters middag komponerad efter kvällens viner.
Dag två inleds med vår omtyckta frukostbuffé som ger dig den energi du behöver för dagen. Du knyter sedan på dig vandringskängorna för att uppleva den uråldriga naturen i Tresticklans nationalpark. Med hjälp av en certifierad Dalslandsguide får du ta del av andra världskrigets gränshistoria under en åtta kilometer lång vandring i varierad terräng. Vi skickar såklart med lunchpaket och fyllda kaffetermosar på vandringen (ta med egen termos).
Minsta antal personer för denna paketresa: 10 personer
Dag 1
  • 15.00 Fika och inchecknig
  • 16.00-18.00 Minikonstvandring
  • 19.00 Vinprovning och middag
dag 2
  • 8.00-10.00 Frukost och utcheckning
  • 10.30 (cirka) Vandring Tresticklans nationalpark
  • 15.00 (cirka) Avslut/hemresa
 

Förläng din resa

Om du vill förlänga din vistelse i Nössemark och hos oss på Vita huset har vi några tips på olika aktiviteter.
Mer kultur/historia

Knappt 30 kilometer från Vita huset vid Stora Le ligger den pittoreska, norska staden Halden med storslagna Fredrikstens fästning, rikt på historia från andra världskriget.
I vår närhet finns även riksrösen som markerar gränsen mot Norge.Den som vill ge sig ut på egen hand och upptäcka dessa landmärken som ligger längs en röjd skogsgata har en strapatsrik färd att ta sig an.

Mer natur/friluftsliv
Hos Vita huset vid Stora Le kan du hyra en kanot och ge dig ut på Stora Le och Dalslandsleden är dragen utanför våra portar för dig som föredrar cykling,
Från oss är det också nära till flera olika naturreservat och vandringsleder. Vill du hellre klappa en älg, ta en tur till Dalsland moose ranch i Ed.

 

Karin Carlsson (tavla till vänster) och Nora Sahlén (tavla till höger) är två av de konstnärer som öppnar sina ateljéer under vår minikonstvandring.